Brokkolifőzelék sült csirkemellel

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom leve
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • kb. 1 l víz
  • 1 db csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd a zsenge szárrészt pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a petrezselyemzölddel együtt szintén vágjuk fel apróra.

A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vaj és olívaolaj keverékén süssük pár perc alatt szép pirosra. Ezután szedjük ki, majd tálalásig tartsuk melegen.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva az apróra vágott brokkoliszárat, és a petrezselyemzöldet is. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a brokkolirózsát is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával, hogy szép zöld maradjon a színe, majd főzzük puhára. (Arra vigyázzunk, hogy a brokkolirózsa szét ne főjön.)

Amikor megpuhult, szedjük ki a brokkolirózsa felét, és tegyük félre. A többit botmixerrel pépesítsük.

A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, a kukoricaliszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a pépesített brokkolihoz. Ezután kevergetve sűrítsük be, majd tegyük vissza az előzőleg kiszedett brokkolirózsát, és pár percig, szép lassan főzzük tovább.

Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd rakjuk rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Blog.hu ajánló