Csokis kifli
Csokis kifli
Hozzávalók 4 személyre
- _Tészta_
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- csipetnyi só
- 3-4 dl langyos tej
- _Töltelék_
- 6 ek. cukor
- 2ek. kakaó
- 1.5 dl tej
- 100 g étcsokoládé
- pár szem mazsola
Elkészítés:
Az élesztőt fél dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, amíg az élesztő feljön a tej tetejére. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd annyi langyos tejet amennyiből jó rétestésztát gyúrhatunk. Négy cipót formálunk, és ezeket kerekre kinyújtjuk.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A kakaót és a cukrot kevés tejjel elkavarjuk majd a maradékkal hígítjuk és összefőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni.
A csokoládét kis darabokra összetörjük.
A kerekre nyújtott lapokat megkenjük a csokikrémmel, és derelyeszaggatóval 8 cikkbe vágjuk. (Először félbe, majd negyedbe és a negyedeket is félbe, így lesz nyolc). A cikkeket a hosszabb végénél megtöltjük csokidarabokkal és egy-egy szem mazsolával. Majd felsodorjuk , kifliket formálunk, tepsibe tesszük és vízzel megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőben pirosra sütjük. A tésztára sütés közben is rálehet nézni, nem fog összeesni.
