Citromos lazac

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Citromos lazac

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab lazacfilé
  • egy citrom
  • zöld kapor
  • ujjbegynyi vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot kiolvasztjuk, leöblítjük. A bőrös részét egy kicsit éles késsel behasítjuk. Vigyázzunk arra, hogy csak a bőrét vágjuk meg. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.
Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj, beledobunk két karika citromot. A lazac bőrét megsózzuk és bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük. Amikor elkezd sülni a lazac, másik oldalát is egy csipet sóval meghintjük, beletesszük az ujjnyi vajat. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két percre lefedjük. Nálam 7 percig sült. Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük