Citromos lazac

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos lazac

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab lazacfilé
  • egy citrom
  • zöld kapor
  • ujjbegynyi vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot kiolvasztjuk, leöblítjük. A bőrös részét egy kicsit éles késsel behasítjuk. Vigyázzunk arra, hogy csak a bőrét vágjuk meg. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.
Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj, beledobunk két karika citromot. A lazac bőrét megsózzuk és bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük. Amikor elkezd sülni a lazac, másik oldalát is egy csipet sóval meghintjük, beletesszük az ujjnyi vajat. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két percre lefedjük. Nálam 7 percig sült. Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük