Sült szűzpecsenye mártással

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertés legfinomabb részét sokféle módon, ízletesen készíthetjük el. Nem bonyolult a kivitelezés, kis odafigyeléssel, zseniálisan finom ételt varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók 6 személyre:

  • kb. 60 dkg-os szűzpecsenye

Pácoláshoz

  • bors
  • olívaolaj
  • (mustár)

Sütéshez

  • olaj
  • vaj

Mártáshoz

  • tejszín
  • Worcestershire szósz
Recept idők

Elkészítés:

A húst az inas hártyától megtisztítjuk (ha van rajta), sóval, borssal és olajjal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk és 1-2 napig pácolódni hagyjuk a hűtőben. Lehet mustárral is pácolni, ha úgy szeretjük, én sütés előtt kentem meg.

Elővesszük a pácolt húst, kettévágjuk, így könnyebb a sütés. Egy serpenyőben olajat és vajat melegítünk, (kb. 3 evőkanál és 2 dkg) először hirtelen erős lángon, körben megpirítjuk a húst. Ezután serpenyőben, lefedve, közepes lángon, kb. 15-20 percig sütjük, amikor elkészülünk, alufóliába csomagoljuk, pihentetjük 10-15 percig.
A visszamaradt pörkös, pecsenyelevet kevés Worcestershire szósszal ízesítjük, felöntjük 2 dl tejszínnel, picit sózzuk és forralva besűrítjük.

Tálalás előtt a húst felszeleteltem, megöntöztem a mártással.
Köretként a sütőtököt és a burgonyát együtt megfőztem, pürének elkészítettem (ahogy a krumplipürét szoktam, összetörtem a leszűrt tököt és krumplit, pici vajat és tejet tettem hozzá, felforraltam, simára kevertem)

Kínálhatunk mellé befőttet, meggyel nagyon finom, jól illik az enyhén édeskés püréhez.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: lehet pirítás után, sütőben sütni a húst, 200 fokon, kb 15-20 percig, ha kész, szintén becsomagolva pihentessük.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló