Sült szűzpecsenye mártással

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertés legfinomabb részét sokféle módon, ízletesen készíthetjük el. Nem bonyolult a kivitelezés, kis odafigyeléssel, zseniálisan finom ételt varázsolhatunk az asztalra.

Sült szűzpecsenye mártással

Hozzávalók 6 személyre:

  • kb. 60 dkg-os szűzpecsenye

Pácoláshoz

  • bors
  • olívaolaj
  • (mustár)

Sütéshez

  • olaj
  • vaj

Mártáshoz

  • tejszín
  • Worcestershire szósz
Recept idők

Elkészítés:

A húst az inas hártyától megtisztítjuk (ha van rajta), sóval, borssal és olajjal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk és 1-2 napig pácolódni hagyjuk a hűtőben. Lehet mustárral is pácolni, ha úgy szeretjük, én sütés előtt kentem meg.

Elővesszük a pácolt húst, kettévágjuk, így könnyebb a sütés. Egy serpenyőben olajat és vajat melegítünk, (kb. 3 evőkanál és 2 dkg) először hirtelen erős lángon, körben megpirítjuk a húst. Ezután serpenyőben, lefedve, közepes lángon, kb. 15-20 percig sütjük, amikor elkészülünk, alufóliába csomagoljuk, pihentetjük 10-15 percig.
A visszamaradt pörkös, pecsenyelevet kevés Worcestershire szósszal ízesítjük, felöntjük 2 dl tejszínnel, picit sózzuk és forralva besűrítjük.

Tálalás előtt a húst felszeleteltem, megöntöztem a mártással.
Köretként a sütőtököt és a burgonyát együtt megfőztem, pürének elkészítettem (ahogy a krumplipürét szoktam, összetörtem a leszűrt tököt és krumplit, pici vajat és tejet tettem hozzá, felforraltam, simára kevertem)

Kínálhatunk mellé befőttet, meggyel nagyon finom, jól illik az enyhén édeskés püréhez.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: lehet pirítás után, sütőben sütni a húst, 200 fokon, kb 15-20 percig, ha kész, szintén becsomagolva pihentessük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük