Sült szűzpecsenye mártással

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertés legfinomabb részét sokféle módon, ízletesen készíthetjük el. Nem bonyolult a kivitelezés, kis odafigyeléssel, zseniálisan finom ételt varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók 6 személyre:

  • kb. 60 dkg-os szűzpecsenye

Pácoláshoz

  • bors
  • olívaolaj
  • (mustár)

Sütéshez

  • olaj
  • vaj

Mártáshoz

  • tejszín
  • Worcestershire szósz
Recept idők

Elkészítés:

A húst az inas hártyától megtisztítjuk (ha van rajta), sóval, borssal és olajjal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk és 1-2 napig pácolódni hagyjuk a hűtőben. Lehet mustárral is pácolni, ha úgy szeretjük, én sütés előtt kentem meg.

Elővesszük a pácolt húst, kettévágjuk, így könnyebb a sütés. Egy serpenyőben olajat és vajat melegítünk, (kb. 3 evőkanál és 2 dkg) először hirtelen erős lángon, körben megpirítjuk a húst. Ezután serpenyőben, lefedve, közepes lángon, kb. 15-20 percig sütjük, amikor elkészülünk, alufóliába csomagoljuk, pihentetjük 10-15 percig.
A visszamaradt pörkös, pecsenyelevet kevés Worcestershire szósszal ízesítjük, felöntjük 2 dl tejszínnel, picit sózzuk és forralva besűrítjük.

Tálalás előtt a húst felszeleteltem, megöntöztem a mártással.
Köretként a sütőtököt és a burgonyát együtt megfőztem, pürének elkészítettem (ahogy a krumplipürét szoktam, összetörtem a leszűrt tököt és krumplit, pici vajat és tejet tettem hozzá, felforraltam, simára kevertem)

Kínálhatunk mellé befőttet, meggyel nagyon finom, jól illik az enyhén édeskés püréhez.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: lehet pirítás után, sütőben sütni a húst, 200 fokon, kb 15-20 percig, ha kész, szintén becsomagolva pihentessük.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló