Tavaszi aszpik

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régmúlt emléke a közértből, idén húsvétkor házilag megvalósítva.

Tavaszi aszpik

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg konzervkukorica
  • 40 dkg főtt zöldborsó
  • 3 felkockázott főtt sárgarépa
  • 1 felkockázott főtt paszternák
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 5 dl sonkalé
  • 3 dkg zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A főtt és lehűtött zöldségeket összekeverjük, majd fóliával bélelt formába tesszük. A zselatint feloldjuk kevés sonkalével és elkeverjük a többi sonkalében, melyet ízlés szerint borssal ízesítünk. Ha feloldódott, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Majd ráöntjük a zöldségekre és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
Fogyasztás előtt kiborítjuk a fólia segítségével.
Húsvéti ételekkel - főtt tojással, sonkával, retekkel, salátával - tálaljuk.

Ezt is szeretjük