Tavaszi aszpik
Régmúlt emléke a közértből, idén húsvétkor házilag megvalósítva.
Tavaszi aszpik
Hozzávalók 8 személyre
- 30 dkg konzervkukorica
- 40 dkg főtt zöldborsó
- 3 felkockázott főtt sárgarépa
- 1 felkockázott főtt paszternák
- petrezselyemzöld
- bors
- 5 dl sonkalé
- 3 dkg zselatin
Elkészítés:
A főtt és lehűtött zöldségeket összekeverjük, majd fóliával bélelt formába tesszük. A zselatint feloldjuk kevés sonkalével és elkeverjük a többi sonkalében, melyet ízlés szerint borssal ízesítünk. Ha feloldódott, levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Majd ráöntjük a zöldségekre és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
Fogyasztás előtt kiborítjuk a fólia segítségével.
Húsvéti ételekkel - főtt tojással, sonkával, retekkel, salátával - tálaljuk.
