Mogyorólisztes leg-leg torta

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Elképesztő frizuraötlet: gyönyörű, dús loknikat kapsz, ha így használod a körkefét »

Elegáns, nőies szettek telt alakra szabva: ebben lehetsz csinos az ünnepi partin »

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját kútfőből született recept, melyet a liszt illata inspirált, és illat alapján párosítottam a hozzávalókat is. :)

Mogyorólisztes leg-leg torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 13 dkg fehér liszt
  • 15 dkg mogyoróliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1/2 bögre darálatlan mák
  • 3 nagyobb alma
  • 2 dl langyos víz

Krém

  • 4 dl tej
  • 2 csapott ek. mogyoróliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • 12 dkg margarin

Máz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. instant kávé
  • kevés víz

Csokis díszítés

  • kb. 1/2 tábla étcsoki
  • 1 tk. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és az olajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a mákot, a szódabikarbónát és a vizet is, majd jól elkeverjük fakanál segítségével.
Végül beletesszük a fahéjat és az előzőleg megtisztított, kockára vágott almát is.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (nálam 24 cm-es) kanalazzuk és előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on 50 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbát végezzünk, mert sütő-függő lehet.
Miután kész, rácson hagyjuk hűlni.

Ezalatt elkészítjük a krémet.
Kevés tejben kikeverjük a lisztet, a cukrot és a pudingport, majd a többihez öntve, sűrűre főzzük, hűtjük, majd a puha margarinnal összedolgozzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
A mázhoz porcukrot darálunk, amit átszitálunk.
Az instant kávét vízzel kikeverjük, majd a cukorhoz adjuk.
Keverés közben meglátjuk, milyen állagú, ha szükséges, még adjunk hozzá egy kevés vizet, de ne legyen híg.
Inkább apránként hígítsuk.
Ha elkészült, a tortára csorgatjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Amikor megkeményedett a máz, a csokidíszítés következik.
Vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, majd zacskóba töltjük, melyre előzőleg egy icipici lyukat vágtunk.
Ezen a lyukon keresztül csíkozzuk ill. mintázzuk a tortát kedvünk szerint.
Ha a csoki is megszilárdult, elkészült a tortánk!

Ezt is szeretjük