Tangó szelet
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Tangó szelet
Hozzávalók 6 személyre:
- _Tészta_ (20 x 30 cm-es tepsihez)
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 ek kakaó
- 1 db tojás (nagy)
- 1/2 cs sütőpor
- 1-2 ek tej
Krém
- 3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Díszítés a tetejére
- 1 cs piskótatallér
- 2-3 dkg csokoládé
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást, és egy evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.)
Ezután felezzük el a tésztát, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A tepsi hátlapját zsírozzuk és lisztezzük meg, és tegyük rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen böködjük meg. A másik tésztával is így járjunk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre. A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot tegyük bele a tepsibe, melynek a hátlapján sütöttük, majd kanalazzuk rá a krém 2/3 részét.
Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el.
A krém tetejére ízlés szerint helyezzük rá a piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.



Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept