Zöldborsós brassói sütőben

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

A brassóihoz

  • 1 kisebb sertés szűzpecsenye
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldborsó
  • őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • _Sült krumplihoz_
  • 6-8 szem krumpli
  • 3-4 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágjuk fel kisebb kockára. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.(Friss zöldborsóval is készíthetjük, úgy még finomabb lesz.)

A felkockázott szűzpecsenyét enyhén sózzuk, és borsozzuk meg, majd keverjük össze, és hagyjuk kb. 15 percig állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a befűszerezett húst, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt süssük zsírjára. Tálalásig tartsuk melegen.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben, pár perc alatt, főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni.

Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, majd öntsük rá a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan forgassuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta az olajjal összekevert krumplit.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálaláskor tegyük a tányérra a sült krumplit, majd kanalazzuk rá a zöldborsós brassóit, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Blog.hu ajánló