Káposztaágyon sült csirkecombok

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A savanyú káposzta nagyon egészséges és finom, csirkecombbal együtt sütve pedig maga a földi paradicsom.
Sokféle módom ízesítik, megmutatom én, hogy készítem.

Káposztaágyon sült csirkecombok

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg savanyú káposzta - levével együtt
  • 6 db csirkecomb (egyben hagyva)
  • 1-2 szál füstölt kolbász
  • 1 doboz kockázott bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük, a szalonnával és a karikákra vágott kolbásszal együtt addig sütjük, amíg a hagyma pirulni kezd, a szalonna, a kolbász pedig zsírjára kezd sülni.
A savanyú káposztát egy tepsibe terítjük, levével együtt és a megsült hagymás keveréket ráöntjük (zsírral együtt) a káposztára, összekeverjük (lehet kézzel, úgy könnyebb).
A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Egy evőkanál őrölt pirospaprikát, egy-két teáskanál sót, borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát összekeverünk.
Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, ezután bőrös felükkel lefelé ráfektetjük a káposztaágyra. Ha elkészültünk, egy kevés olajat csorgatunk a húsokra. Alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük. Kb. 1-1,5 óra múlva megnézzük, hogy megpuhultak-e a combok. Ha igen, átfordítjuk őket a másik (bőrös) oldalukra, a fólia nélkül addig sütjük, amíg szép ropogósak, piros színűek lesznek.

Cikkekre vágott burgonyát főztem mellé, amit kevés olajjal meglocsoltam, és amíg pirult a hús, szintén a sütőbe tettem, megpirítottam.
Rizsköret vagy tarhonya is jól illik hozzá.

Nagyon - nagyon finom étel, ízletes, és ami érdekes, hogy nem nehéz, nem megterhelő az ember gyomrának.
Aki szereti, tálalás után, tejföllel meglocsolhatja a káposztát, nagyon finom mellé.

Érdemes elkészíteni, különlegesen finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük