Vendégváró virslis kifli
Édesanyám receptje, egyszerűen ellenállhatatlan. Másnap is puha, frissen pedig egyszerűen mennyei.
Vendégváró virslis kifli
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 0.5 l tej
- 2 nagy tubus pizzakrém
- 1 kg virsli
- sajt
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el:
Kevés, cukrozott langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A margarinból 10 dkg-ot megolvasztunk. Majd ezeket hozzágyúrjuk a többi hozzávalóhoz. Kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Ha megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyesével kör alakúra nyújtjuk, majd a maradék, szintén olvasztott margarinnal megkenjük. Erre jöhet a pizzakrém. Derelyeszaggatóval cikkelyekre vágjuk. A virslit főzés nélkül akkora darabokra vágjuk, amekkorák elférnek majd a kiflijeinkben. A cikkely külsejére helyezzük a virslidarabokat, és így tekerjük fel őket. Kivajazott tepsire helyezzük, a tetejét tojással és sajttal szórjuk meg. 180 fokon sütjük őket készre.
