Narancsos marmelád torta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ajándékba sütöttem születésnapra. Húsvéti asztalon is megállja a helyét, mert olyan vidám.

Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához

  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 narancs
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt

A forma kikenéséhez

  • margarin
  • finomliszt

A krémhez

  • 2 narancs
  • 2 csomag főznivaló vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 kanál narancs marmelád

A tészta locsolásához

  • 6-9 evőkanál narancslé
  • _A torta oldalának díszítéséhez_
  • 10 dkg vékony apróra vágott mandulaháncs-pirítva

A tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 2 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl), meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Margarinnal egyenletesen kikent, belisztezett, 23 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (sütőben 160 °C,) kb. 35 percig sütjük.

3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel - kevergetve - , pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk, és hozzáadjuk a marmeládot is. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.

4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.

5. A torta tetejét narancsgerezdekkel díszítjük.
Majd a tejszínnel dekoráljuk. A maradék mandulával megszórjuk.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük