Csokoládétorta
Tálalás
12 szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Csokoládétorta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- 3 ek. liszt
- 2 ek. kakaó
- 12 ek. búzakeményítő
- 0.5 tasak sütőpor
- 6 ek. cukor
A krém
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 10 dkg olvasztott fehércsoki
- 2 ek. olaj
- 2 dl tejszín
- 1 ek. porcukor
- 2 g zselatin
- víz
- 5 dkg hántolt, darált mandula
- 2 cl csokilikőr
- 20 dkg tortabevonó
A tetejére
- 10 dkg fehércsoki bevonómassza
Díszítés
- marcipánkrumpli
- zöld pisztáciadarabok
Elkészítés:
Előkészítés:
Tortaforma: szív (24 cm-es. )
A kakaós piskótát a hozzávalókból összeállítjuk, és előző nap megsütjük. A krémhez olvasszuk meg az olajjal a fehércsokit, és verjük fel 1 ek. porcukorral a tejszínt, majd a kettőt lazán keverjük össze. A zselatint a 2 ek. vízzel forraljuk fel, majd hűtsük le langyosra, és keverjük a kémhez. A végére pedig óvatosan a darált mandulát is keverjük bele, és megkenjük vele a 3 lapba vágott kakaós lapokat.
A teteje: mindkét fajta csokit gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal, majd becifrázzuk vele a tortát. Az oldalát a barnával bekenjük, marcipánkrumplival díszítjük. Zöld pisztáciát is szórjunk rá, ha úgy tetszik.

