Csokoládétorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tálalás
12 szelet.
Tárolás
Hűtőben.

Csokoládétorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 darab tojás
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 12 ek. búzakeményítő
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 6 ek. cukor

A krém

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 2 g zselatin
  • víz
  • 5 dkg hántolt, darált mandula
  • 2 cl csokilikőr
  • 20 dkg tortabevonó

A tetejére

  • 10 dkg fehércsoki bevonómassza

Díszítés

  • marcipánkrumpli
  • zöld pisztáciadarabok
Recept idők

Elkészítés:

Előkészítés:
Tortaforma: szív (24 cm-es. )

A kakaós piskótát a hozzávalókból összeállítjuk, és előző nap megsütjük. A krémhez olvasszuk meg az olajjal a fehércsokit, és verjük fel 1 ek. porcukorral a tejszínt, majd a kettőt lazán keverjük össze. A zselatint a 2 ek. vízzel forraljuk fel, majd hűtsük le langyosra, és keverjük a kémhez. A végére pedig óvatosan a darált mandulát is keverjük bele, és megkenjük vele a 3 lapba vágott kakaós lapokat.
A teteje: mindkét fajta csokit gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal, majd becifrázzuk vele a tortát. Az oldalát a barnával bekenjük, marcipánkrumplival díszítjük. Zöld pisztáciát is szórjunk rá, ha úgy tetszik.

1
2
Ezt is szeretjük