Házilag készített gombakrém

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a recept már nagyon régóta megvan ... arra gondoltam, hogy veletek is szívesen megosztom, mert finomabb, mint a bolti, nincs benne tartósítószer és hamar el is készül. Az én családom imádja. Már sokan el is kérték ezt a receptet tőlem ... hamar rá lehet ám szokni ;) Ti is készítsétek el! Nálunk hamar elfogy , ezért én a leírt recept dupláját szoktam elkészíteni ...

Házilag készített gombakrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gomba (csiperke)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • őrölt bors (fekete v. fehér)
  • ételízesítő (ízlés szerint) kakukkfű (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

1. A gombát jól megmossuk, félbevágjuk és aprítón felaprítjuk.
2. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
3. Egy lábosban 5dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük .
4. Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben beletesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.
5. Utána a tűzhelyről félretesszük és még a forró gombakrémbe beletesszük a 10 dkg margarint, közben jól összekevergetjük.
6. Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!

Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük