Mákos- mézes saláta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mákos- mézes saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g salátakeverék
  • 2 ek étkezési mák
  • 1 tk méz
  • 3 tk mustármag
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csipet só
  • 12 ek extra szűz olívaolaj
  • 8 szelet füstölt bacon szelet
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a közepéből 4 vékony szeletet meghagyunk a díszítéshez, a maradékot feldaraboljuk. A mákot, a mézet, a mustárt, a hagymát, az ecetet, a sót és az olajt mixerrel pépesítjük.
A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, 1 órára hűtőbe tesszük. A szalonnaszeleteket üvegesre sütjük.
Fél liter vizet forrásig melegítjük, beleöntjük az ecetet. A tojást feltörjük, ezután jól megkeverjük a vizet, hogy egy kis tölcsér képződjék benne. Majd óvatosan beleborítunk 1 tojást, kb. 3 percig főzzük, utána óvatosan kivesszük
Majd egyenlő részre osztjuk 4 tányéron. Díszítésként 2-2 tojás, 2-2 szelet szalonna, 1-1 hagymaszelet jár.
Ezt villásreggelinek vagy vacsorának ajánlom.

Ezt is szeretjük