Oroszkrémtorta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Oroszkrémtorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 5 tojásból kerek piskóta
  • (5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt, késhegynyi sütőpor)
  • _Krém_
  • 5 tojás
  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 púposabb ek. vaníliás pudingpor
  • 3 dkg zselatin
  • 3-4 dl tejszín
  • 20-25 dkg cukrozott gyümölcs
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum

Tetejére

  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint gyümölcs
  • kakaó
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a tészta. A mazsolát a rumba áztatjuk.
A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, hozzákeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet - csomómentesre keverjük.
Gőz felett sűrű krémet főzünk belőlük (kissé időigényes, de megéri).
A zselatint a mazsoláról leszűrt, kevés rumba áztatjuk. Majd pár perc múlva a mikróban melegítve feloldjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk! A tojáskrémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
A tortalap első lapját lefektetjük, erre kerül egy adagnyi krém, majd a cukrozott gyümölcs, végül a mazsola. Ráhelyezzük a következő tortalapot és ugyanúgy járunk el, mint az első lapnál. Végül ráhelyezzük a sima tortalapot a tortára.
Tejszínből felvert habot teszünk a tortára. Oldalt és felül is megkenjük, majd díszítjük. A díszítés lehet cukrozott gyümölcs, kakaópor, de ha maradt ki krém, akkor habnyomóval díszeket is formázhatok a tetejére. Én aszalt szilvát tettem rá.

Ezt is szeretjük