Sült paprika saláta
Gyerekkorom kedvenc salátája, a receptet édesanyámtól tanultam. Leggyakrabban ősszel készítettük, mert ilyenkor sok pirospaprikánk volt. Sültek mellé kitűnő.
Sült paprika saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kápia vagy kaliforniai paprika
Az öntethez
- ecet
- só
- bors
- 1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
A sütőt felforrósítjuk 220 fokra.
A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük, majd sorba rakjuk a paprikákat.
220 fokon légkeveréses fokozaton készre sütjük, közben egy-két alkalommal megfordítjuk. (Sütési idő kb. 30 perc, a kápia paprika hamarabb megsül, kb. 25 perc alatt)
Amikor megsült, egy tálba szedjük, megsózzuk és és nylonnal lefedjük.
Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
Ízlés szerint salátaöntetet készítünk az ecetből, cukorból és vízből és beletesszük a paprikákat, majd frissen őrölt borssal meghintjük, és meglocsoljuk az olajjal.(Sót nem teszünk bele, mert a paprika héjáról került bele.) Megkóstoljuk, ha sótlannak érezzük, akkor utánasózunk. Azonnal fogyasztható, de kb. egy hétig is eláll a hűtőben.