Sült paprika saláta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorom kedvenc salátája, a receptet édesanyámtól tanultam. Leggyakrabban ősszel készítettük, mert ilyenkor sok pirospaprikánk volt. Sültek mellé kitűnő.

Sült paprika saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg kápia vagy kaliforniai paprika

Az öntethez

  • ecet
  • bors
  • 1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt felforrósítjuk 220 fokra.
A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük, majd sorba rakjuk a paprikákat.
220 fokon légkeveréses fokozaton készre sütjük, közben egy-két alkalommal megfordítjuk. (Sütési idő kb. 30 perc, a kápia paprika hamarabb megsül, kb. 25 perc alatt)
Amikor megsült, egy tálba szedjük, megsózzuk és és nylonnal lefedjük.
Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
Ízlés szerint salátaöntetet készítünk az ecetből, cukorból és vízből és beletesszük a paprikákat, majd frissen őrölt borssal meghintjük, és meglocsoljuk az olajjal.(Sót nem teszünk bele, mert a paprika héjáról került bele.) Megkóstoljuk, ha sótlannak érezzük, akkor utánasózunk. Azonnal fogyasztható, de kb. egy hétig is eláll a hűtőben.

Ezt is szeretjük