Szilvás hájas kalácska

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Újra rugalmas lesz a hullámos haj, ha így szárad meg: megéri az időbefektetést »

Nem arcfelvarrásra, ragasztószalagra költött a középkorú nő: bizarr, amit az arcával művelt »

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilvás hájas kalácska

Hozzávalók 12 személyre:

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg sertés háj
  • vaníliás porcukor a hintéshez
  • szilvalekvár - tölteléknek
  • 0.5 dl házi pálinka
Recept idők

Elkészítés:

60 dkg lisztből, cukorból, élesztőből, langyos tejből, sóból, 1 tojásból kelt tésztát készítünk. A darált hájat 10 dkg liszttel összedolgozzuk. Ha a tészta megkel, kinyújtjuk, és rásimítjuk kézzel a liszttel összedolgozott hájat, felcsavarjuk. Majd a két végét behajtjuk, hagyjuk piheni 20 percig, és ismét kinyújtjuk. Megkenjük a házi pálinkával és feltekerjük. A végeket behajtjuk, ezt ismételjük 20 perc pihentetés után még 2-szer.
Végül kinyújtjuk, kis téglalapokat vágunk, mindegyik közepébe házi szilvalekvárt rakunk, vagy sütésálló gyümölcsízt. Összehajtjuk, tojássárgájával megkenjük, pihentetjük (kelesztjük). Ha szépen megdagadtak, mehetnek a sütőbe, 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Ha szép piros, akkor jó.
Ha kicsit kihűl, vaníliás porcukorral meghintjük. Nagyon finom házi kalácska!:)

Ezt is szeretjük