Szilvás hájas kalácska

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilvás hájas kalácska

Hozzávalók 12 személyre:

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg sertés háj
  • vaníliás porcukor a hintéshez
  • szilvalekvár - tölteléknek
  • 0.5 dl házi pálinka
Recept idők

Elkészítés:

60 dkg lisztből, cukorból, élesztőből, langyos tejből, sóból, 1 tojásból kelt tésztát készítünk. A darált hájat 10 dkg liszttel összedolgozzuk. Ha a tészta megkel, kinyújtjuk, és rásimítjuk kézzel a liszttel összedolgozott hájat, felcsavarjuk. Majd a két végét behajtjuk, hagyjuk piheni 20 percig, és ismét kinyújtjuk. Megkenjük a házi pálinkával és feltekerjük. A végeket behajtjuk, ezt ismételjük 20 perc pihentetés után még 2-szer.
Végül kinyújtjuk, kis téglalapokat vágunk, mindegyik közepébe házi szilvalekvárt rakunk, vagy sütésálló gyümölcsízt. Összehajtjuk, tojássárgájával megkenjük, pihentetjük (kelesztjük). Ha szépen megdagadtak, mehetnek a sütőbe, 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Ha szép piros, akkor jó.
Ha kicsit kihűl, vaníliás porcukorral meghintjük. Nagyon finom házi kalácska!:)

Ezt is szeretjük