Szilvás hájas kalácska
Szilvás hájas kalácska
Hozzávalók 12 személyre
- 70 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 30 dkg sertés háj
- vaníliás porcukor a hintéshez
- szilvalekvár - tölteléknek
- 0.5 dl házi pálinka
Elkészítés:
60 dkg lisztből, cukorból, élesztőből, langyos tejből, sóból, 1 tojásból kelt tésztát készítünk. A darált hájat 10 dkg liszttel összedolgozzuk. Ha a tészta megkel, kinyújtjuk, és rásimítjuk kézzel a liszttel összedolgozott hájat, felcsavarjuk. Majd a két végét behajtjuk, hagyjuk piheni 20 percig, és ismét kinyújtjuk. Megkenjük a házi pálinkával és feltekerjük. A végeket behajtjuk, ezt ismételjük 20 perc pihentetés után még 2-szer.
Végül kinyújtjuk, kis téglalapokat vágunk, mindegyik közepébe házi szilvalekvárt rakunk, vagy sütésálló gyümölcsízt. Összehajtjuk, tojássárgájával megkenjük, pihentetjük (kelesztjük). Ha szépen megdagadtak, mehetnek a sütőbe, 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Ha szép piros, akkor jó.
Ha kicsit kihűl, vaníliás porcukorral meghintjük. Nagyon finom házi kalácska!:)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept