Sárgabaracklekvár

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagymama konyhájából... Őszibarackkal is hasonlóan járjunk el!

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 kg sárgabarack
  • 3 kg kristálycukor
  • szalicil (vagy más tartósítószer) - a tasakon található utasítás szerint
Recept idők

Elkészítés:

Nyári recept
A barackokat kimagozzuk, jó alaposan megmossuk, ledaráljuk. Az így elkészült pépet feltesszük főni. Gyakran kevergessük, nehogy leégjen! Közben beletesszük a cukrot is, és kb. fél óra alatt (kevergetve) felforraljuk. Ha már nem folyik, jó lesz. Ha nem akar sűrűsödni, tehetünk bele étkezési zselatint is. Ha kifejezetten dzsemkocsonyásítót, tartósítót használunk, minden esetben olvassuk el a tasakon lévő utasítást! Ha elég sűrű a lekvár, merjük jól kimosott üvegekbe! Először mindegyik üveg aljára csak 1-1 kanállal tegyünk, hogy átvegye a hőt. Ha az üvegek megteltek, tegyünk a lekvárra késhegynyi szalicilt. A celofánt merítsük pár pillanatra vízbe, rakjuk az üveg tetejére, majd csavarjuk rá a tetőt! Következhet a száraz dunszt: a megtöltött üvegeket párnák, takarók közé tesszük, és ott hagyjuk kihűlni 3-4 napig!

1
2
3
Ezt is szeretjük