Cukkinis-zöldborsós tészta.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Cukkinis-zöldborsós tészta.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db cukkini
- 30 dkg zöldborsó
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 1 dl zöldségalaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 20 dkg metélt tészta
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve, addig pároljuk még a leve majdnem teljesen elfől, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük még kissé besűrűsödik. (közben többször keverjük meg)
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.
Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Még több recept