Cukkinis-zöldborsós tészta.
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Cukkinis-zöldborsós tészta.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db cukkini
- 30 dkg zöldborsó
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 1 dl zöldségalaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 20 dkg metélt tészta
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve, addig pároljuk még a leve majdnem teljesen elfől, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük még kissé besűrűsödik. (közben többször keverjük meg)
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.
Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Még több recept