Töltött paradicsom

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Töltött paradicsomot franciaországi tartózkodásom alatt ettem először, hazatérve átalakítottam egy kissé, a diétám miatt, így is közeli és távolabbi rokonaimnak értékelését értem el. Remélem másoknak is ízleni fog.

Töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes nagyságú kemény paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 25 dkg darált marhahús
  • 4 szelet prágai sonka
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 e.k aprított petrezselyemlevél
  • 1 k.k.fűszerpaprika
  • bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

1.A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot fedőnek és kikaparom a belsejét,lecsurgatom a levét egy tányérba
2.A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom
3.Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elveszti
4.Hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt
5.Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom.
6.Előmelegítem a sütőt 210 -ra
7.Megtöltöm a paradicsomokat, a tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom
8.Kivajazott tepsiben 20-30 perc alatt készre sütöm
9.Utolsó percekben teszem rá a kalapokat

1
2
Ezt is szeretjük