Töltött paradicsom
Töltött paradicsomot franciaországi tartózkodásom alatt ettem először, hazatérve átalakítottam egy kissé, a diétám miatt, így is közeli és távolabbi rokonaimnak értékelését értem el. Remélem másoknak is ízleni fog.
Töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db közepes nagyságú kemény paradicsom
- 10 dkg gomba
- 25 dkg darált marhahús
- 4 szelet prágai sonka
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 e.k aprított petrezselyemlevél
- 1 k.k.fűszerpaprika
- só
- bors
- kevés zsemlemorzsa
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
1.A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot fedőnek és kikaparom a belsejét,lecsurgatom a levét egy tányérba
2.A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom
3.Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elveszti
4.Hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt
5.Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom.
6.Előmelegítem a sütőt 210 -ra
7.Megtöltöm a paradicsomokat, a tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom
8.Kivajazott tepsiben 20-30 perc alatt készre sütöm
9.Utolsó percekben teszem rá a kalapokat
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció