Lazac saláta nyersen
Ezt a receptet Mautner Zsófi videójáról tanultam. Nagyon bejött a fiaimnak is.
A kánikulában üdítően fog hatni ránk ez az étel, sőt még a másnaposság ellen is jó.
Nem kell azt előre megmondani, hogy citromlével főztük meg a halhúst, elég ha végén tudják meg, sőt még hálásak is lesznek, mert ellenkező esetben megfosztottuk volna őket ettől az élvezettől.
Lazacsaláta nyersen
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lazacfilé
- 1 db kaliforniai paprika-piros
- 1 db tv paprika
- 2 fej lilahagyma
- 1 db körte
- 20 dkg paradicsom
- 1 kk őrölt csípős paprika
- só
- frissen őrölt bors
- 6 db citrom vagy lime is lehet közte
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez
- 1 db citromfűágacska
Elkészítés:
Gourmet recept
A citrom/zöld citromok levét kifacsarjuk.
A többi zöldséget gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, csumájukat, magházukat eltávolítjuk.
A filézett halat 1 cm-es kockákra vágjuk, a többi zöldséget, gyümölcsöt szintén.
Összekeverjük a hozzávalókat, és 10 percig pácoljuk a citromlével szoba hőmérsékleten, ez tulajdonképpen a főzés helyett van, mert ugyanúgy kicsapja a fehérjét!
Ha a hal húsa kifehéredik, ez mutatja meg mikor van kész a marinálás.
Ízlés szerint hűthető is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept