Pikáns kuglóf
3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »
Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »
3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Ezt a receptet korábban más ízvariációban már elkészítettem. Az ízesítők variálásával azonban egy teljesen új ízvilág tárult elém. Gyors és mutatós sütemény, elkészítése különleges tudást nem igényel.
Pikáns kuglóf
Hozzávalók 6 személyre:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 dl langyos tej
- 1 dl olaj
- 5 dkg étcsokoládé olvasztva
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kk. morzsolt levendulavirág
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. A sárgákat egy tálba öntjük, hozzámérjük a cukrot, és jól kikeverjük. Ha már szép fényes, krémszínű, akkor hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. Ha nem kerámia bevonatos vagy szilikonos a kuglófformánk, akkor kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen eloszlatjuk a formában, majd a maradék tésztába belekeverjük a megolvasztott (vagy reszelt) csokoládét és a morzsolt levendulát. Összekeverjük, és a formában lévő masszára csorgatjuk. Fogunk egy villát vagy kanalat, és finoman belekavarunk, hogy sütés után ha felvágjuk a kuglófot, márványos legyen. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát. Természetesen itt is érdemes tűpróbát végezni. Ha megsült a kuglóf, pár percet pihentetjük, majd egy tálra borítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.
