Pikáns kuglóf

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet korábban más ízvariációban már elkészítettem. Az ízesítők variálásával azonban egy teljesen új ízvilág tárult elém. Gyors és mutatós sütemény, elkészítése különleges tudást nem igényel.

Pikáns kuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé olvasztva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. morzsolt levendulavirág
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. A sárgákat egy tálba öntjük, hozzámérjük a cukrot, és jól kikeverjük. Ha már szép fényes, krémszínű, akkor hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. Ha nem kerámia bevonatos vagy szilikonos a kuglófformánk, akkor kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen eloszlatjuk a formában, majd a maradék tésztába belekeverjük a megolvasztott (vagy reszelt) csokoládét és a morzsolt levendulát. Összekeverjük, és a formában lévő masszára csorgatjuk. Fogunk egy villát vagy kanalat, és finoman belekavarunk, hogy sütés után ha felvágjuk a kuglófot, márványos legyen. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát. Természetesen itt is érdemes tűpróbát végezni. Ha megsült a kuglóf, pár percet pihentetjük, majd egy tálra borítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezt is szeretjük