Pikáns kuglóf

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet korábban más ízvariációban már elkészítettem. Az ízesítők variálásával azonban egy teljesen új ízvilág tárult elém. Gyors és mutatós sütemény, elkészítése különleges tudást nem igényel.

Pikáns kuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé olvasztva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. morzsolt levendulavirág
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. A sárgákat egy tálba öntjük, hozzámérjük a cukrot, és jól kikeverjük. Ha már szép fényes, krémszínű, akkor hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. Ha nem kerámia bevonatos vagy szilikonos a kuglófformánk, akkor kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen eloszlatjuk a formában, majd a maradék tésztába belekeverjük a megolvasztott (vagy reszelt) csokoládét és a morzsolt levendulát. Összekeverjük, és a formában lévő masszára csorgatjuk. Fogunk egy villát vagy kanalat, és finoman belekavarunk, hogy sütés után ha felvágjuk a kuglófot, márványos legyen. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát. Természetesen itt is érdemes tűpróbát végezni. Ha megsült a kuglóf, pár percet pihentetjük, majd egy tálra borítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezt is szeretjük