Póréhagymás tojásrántotta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétvégén reggel az ember felkel és azon kezd el morfondírozni, mielőtt elkezdi főzni az ebédet vagy elindul a család kirándulni vagy a rokonokat meglátogatni, esetleg ki a napsütéses kertbe kertészkedni, hogy mit egyen reggelire. Ilyenkor jó összeütni egy friss tojásrántottát. Mivel bolondítsuk meg? Egy kis sajttal, poréhagymával és egy csipetnyi oregánóval. A reggeli a legfontosabb energiaforrás, induljon hát jól a nap. Természetesen vacsorának is ajánlom.

Póréhagymás tojásrántotta

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 db tojás
  • 100 g füstölt párizsi
  • 0.5 db póréhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

TAVASZVÁRÓ RECEPT

A tojásokat egyenként pohárba felütjük, és egy mélytányérba öntjük, majd felverjük villával habosra. Megfűszerezzük sóval és oregánóval. Kevés olajon serpenyőben a vékonyra feldarabolt póréhagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a felszeletelt felvágottat, és szintén pirítjuk. Amikor megfelelőre át van sülve a párizsi és a hagyma, ráöntjük a tojást. Hozzáadjuk a sajtot és megsütjük.

15798709 1b28dd97581f704d60ba3521693e5b51 wm
15798717 306eef82fbca727ee733bc470c050eaa wm
Ezt is szeretjük