Lencseleves

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lencse
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1/2 zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zeller zöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1/2 ek liszt
  • 3-4 pár füstölt virsli
  • 2 l víz
Recept idők

Elkészítés:

TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK

Egy edénybe tegyük bele a megmosott lencsét, a felkockázott zöldségeket, és az apróra vágott hagymát. Öntsük fel a vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá egy-két teáskanál ételízesítőt. Ezután tegyük bele a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet, és főzzük majdnem teljesen puhára.
Tegyük bele a virslit és főzzük pár percig. Vegyük ki a levesből a zöldeket.
A tejfölt keverjük simára a mustárral, a liszttel, és egy kevéske levessel, majd csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel újra, és főzzük még pár percig. Ekkor megszórhatjuk a forrásban lévő levest egy kevés pirospaprikával.

Blog.hu ajánló