Leveles tepertős pogácsa

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a tésztát sajttal is érdemes elkészíteni, kiváltva a tepertőt. Ha kipróbálod, rabja leszel.

Hozzávalók 6 személyre:

  • A pogácsához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 1 dl 20%-os tejföl (vagy kefir)
  • 25 g élesztő
  • 1 dl tej (2,8%-os)
  • 1 kk kristálycukor
  • 2 ek bor (fehér, száraz)
  • 2 kk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • A rétegezéshez:
  • 30 dkg darált tepertő
  • őrölt fekete bors
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töpörtyűt tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Én nem darálom. Nekünk jobban ízlik, ha késsel apró darabokra vágom össze. Kinyújtjuk a tésztát 1,5-2 cm vastagra, és rákenjük vagy szórjuk a felét. Jobbról, balról, alulról és felülről a tésztát hajtogatjuk, majd további 30 percig kelesztjük. Ismét kinyújtjuk, és a maradék töpörtyűt is rákenjük, majd ismét hajtogatjuk és ismét 30 percig kelesztjük.
A pogácsa tetejét késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A felvert tojással megkenjük, vigyázva, hogy ne csorogjon le a tojás, mert akkor nem nőnek meg eléggé sütés közben. Ismét pihentetjük 15-20 percig, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük