Mikulás-pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Testvérem receptje, a gyerekek nagyon szeretik.

Mikulás-pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés tej
  • ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a tojással, a margarinnal és a tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, egy kevés sót, összegyúrjuk, majd meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd elkezdjük megformálni a télapót. Először egy ovális formát készítünk - ez lesz a feje. Majd egy kisebb ovális formát (ami a szakálla lesz) ollóval bevagdosunk, és rátesszük a fejére. Szintén tésztából elkészítjük a sapkát, a szemeket és az orrát, amit kevés ketchuppal lekenünk, így lesz piros. Az arcát tojássárgával kenjük le, a szakállát pedig hagyjuk üresen. Így tesszük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon készre sütjük.

Ezt is szeretjük