Mikulás-pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Testvérem receptje, a gyerekek nagyon szeretik.

Mikulás-pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés tej
  • ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a tojással, a margarinnal és a tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, egy kevés sót, összegyúrjuk, majd meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd elkezdjük megformálni a télapót. Először egy ovális formát készítünk - ez lesz a feje. Majd egy kisebb ovális formát (ami a szakálla lesz) ollóval bevagdosunk, és rátesszük a fejére. Szintén tésztából elkészítjük a sapkát, a szemeket és az orrát, amit kevés ketchuppal lekenünk, így lesz piros. Az arcát tojássárgával kenjük le, a szakállát pedig hagyjuk üresen. Így tesszük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon készre sütjük.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük