Almamártás

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almamártás

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5-6 db alma
  • cukor
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.
Addig főzzük, míg az alma teljesen megpuhul(kb. 15 perc).
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

Ezt is szeretjük