Sütőtökös birsalma-krémleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sült sütőtök
  • 2 db birsalma
  • cukor
  • 2 tk vaníliaaroma
  • méz
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • gyömbér (kb. 1 cm-es darab)
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 l víz
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

A birsalmát félbevágjuk, a magházát kivájjuk, megtűzdeljük szegfűszeggel, és alufóliával bélelt tepsire tesszük, mellé a feldarabolt sütőtököt. Mindegyiket mézzel megcsorgatjuk, majd előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.
A megsült birsalmát és a tököt a héjából kikanalazzuk.
A vizet egy edényben ízlés szerint szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és reszelt gyömbérrel ízesítjük, lassú tűzön 30 percig főzzük, végül átszűrjük.
Hozzáadjuk a sütőtökpürét és a birsalma húsát, majd ízlés szerint cukorral(v. édesítőszerrel), vaníliaaromával, csipet sóval ízesítjük. Hozzáöntjük a bort, majd lassú tűzön, kb. 20 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, majd újraforraljuk. Állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, majd kevergetve jól kiforraljuk, de főzni már nem kell.
A szeletelt mandulát pár pillanat alatt szép világos zsemleszínűre pirítjuk.
Tálalás előtt a levest megszórjuk a pirított mandulaforgáccsal.

Ezt is szeretjük