Narancsos lazac zöldfűszeres szósszal

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

Segíti az elalvást, és puhává varázsolja a bőrt: hidratáló, zabtejes krémtusfürdőt teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db lazacfilé
  • 4 dkg vaj
  • 1 db narancs
  • őrölt színes bors
  • citromlé
  • A zöldfűszeres szószhoz:
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 ek snidling
  • 1/2 ek petrezselyemzöld
  • 1/2 ek kakukkfű
  • 1 tk kukoricaliszt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • spárga
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, és csepegtessük meg citromlével.
A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet.
Két nagyobb darab sütőpapír közepét kenjük meg a vajjal. Helyezzük rá a lazacot, tetejére a narancsot, majd csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
A hagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Szórjuk meg szerecsendióval és őrölt fehér borssal. Addig főzzük, míg a folyadék fele elpárolog és kezd sűrűsödni. Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át.
Öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett sűrítsük be.
A spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet és a spárgát, majd csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.

Ezt is szeretjük