Narancsos lazac zöldfűszeres szósszal

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db lazacfilé
  • 4 dkg vaj
  • 1 db narancs
  • őrölt színes bors
  • citromlé
  • A zöldfűszeres szószhoz:
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 ek snidling
  • 1/2 ek petrezselyemzöld
  • 1/2 ek kakukkfű
  • 1 tk kukoricaliszt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • spárga
Recept idők

Elkészítés:

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, és csepegtessük meg citromlével.
A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet.
Két nagyobb darab sütőpapír közepét kenjük meg a vajjal. Helyezzük rá a lazacot, tetejére a narancsot, majd csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
A hagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Szórjuk meg szerecsendióval és őrölt fehér borssal. Addig főzzük, míg a folyadék fele elpárolog és kezd sűrűsödni. Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át.
Öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett sűrítsük be.
A spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet és a spárgát, majd csorgassuk rá a zöldfűszeres szószt.

Ezt is szeretjük