Sütőtökös-gerslis rizottó
Sütőtökös-gerslis rizottó
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg sütőtök felkockázva
- 10 dkg gersli (árpagyöngy)
- 10 dkg mascarpone
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 dl víz
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 2-3 dkg vaj
Elkészítés:
HALLOWEEN A KONYHÁBAN
A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg. Adjuk hozzá a gerslit és keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, és kakukkfüvet. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.
A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét. Keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra. Végül adjuk hozzá a vajat és keverjük alaposan össze.
A készre főtt tökös-gerslihez adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze.
Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept