Almás pite
Megunhatatlan és nagyon hamar elkészül. Szinte minden mindig van otthon hozzá mindenkinél.
Almás pite
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 40 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 0.5 citrom leve
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1-2 ek tejföl
- fahéj
Elkészítés:
A margarint vagy zsírt morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Megfelezzük a cipót és fél órát hűtőben pihentetjük.
A megmosott, kimagozott almákat lereszeljük. Saját levében megpároljuk, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, fahéjat.
Az egyik cipót a tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd belefektetjük a sütőpapírral bélelt formába. Szórjuk meg zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy ne ázzon el a tészta. Az almát eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, végül zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsuk ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektessük a süti tetejére. Villával szurkáljuk meg, és kenjük be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várjuk meg, amíg picit hűl, szórjuk meg fahéjas porcukorral és lehet is szeletelni.





Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció