Almás pite

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megunhatatlan és nagyon hamar elkészül. Szinte minden mindig van otthon hozzá mindenkinél.

Almás pite

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • fél citrom leve
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1-2 ek tejföl
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A margarint vagy zsírt morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Megfelezzük a cipót és fél órát hűtőben pihentetjük.
A megmosott, kimagozott almákat lereszeljük. Saját levében megpároljuk, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, fahéjat.
Az egyik cipót a tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd belefektetjük a sütőpapírral bélelt formába. Szórjuk meg zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy ne ázzon el a tészta. Az almát eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, végül zsemlemorzsával. A másik cipót is nyújtsuk ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektessük a süti tetejére. Villával szurkáljuk meg, és kenjük be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várjuk meg, amíg picit hűl, szórjuk meg fahéjas porcukorral és lehet is szeletelni.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük