Vörösboros vaddisznópörkölt

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a szüret.

Vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg vaddisznócomb
  • 25 dkg vargánya
  • 2 vöröshagyma
  • 15 dkg zsír vagy 1 dl olaj
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk csípős paprika
  • 2 kk só
  • 2 babérlevél
  • 1 kk egész bors
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk borsikafű
  • 1 ek mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 3 dl villányi cabernet
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A combot a hártyás, inas résztől megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsírban üvegesre sütjük, a pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve átforgatjuk. Egy kevés vizet vagy csontlevet öntünk alá, és lefedve kis lángon félpuhára pároljuk. Sózzuk, és az összes fűszert belerakjuk. A fölkockázott paradicsommal, paprikával ízesítjük. Végül a kockákra vágott gombát is hozzáadjuk, majd borral locsolgatva puhára pároljuk.

Ezt is szeretjük