Vörösboros vaddisznópörkölt
Itt a szüret.
Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg vaddisznócomb
- 25 dkg vargánya
- 2 vöröshagyma
- 15 dkg zsír vagy 1 dl olaj
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk csípős paprika
- 2 kk só
- 2 babérlevél
- 1 kk egész bors
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk borsikafű
- 1 ek mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 3 dl villányi cabernet
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A combot a hártyás, inas résztől megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, forró zsírban üvegesre sütjük, a pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve átforgatjuk. Egy kevés vizet vagy csontlevet öntünk alá, és lefedve kis lángon félpuhára pároljuk. Sózzuk, és az összes fűszert belerakjuk. A fölkockázott paradicsommal, paprikával ízesítjük. Végül a kockákra vágott gombát is hozzáadjuk, majd borral locsolgatva puhára pároljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept