Aszalt paradicsomos hús
Aszalt paradicsomos hús
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet karaj
- 2 ek kukoricaliszt
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 10-12 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni kb. 30 percet.
Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra.
A kisütött hússzeleteke tegyük egymás mellé egy tepsibe, öntsük fel a borral és a hús sütésénél visszamaradt zsiradékkal. Szórjuk köré az olajbogyót, a szeletelt fokhagymát és a paradicsomot, majd fedjük le alufóliával.
Közepes hőmérsékletű sütőben 40-45 perc alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát, és ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük pirosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept