Aszalt paradicsomos hús

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aszalt paradicsomos hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet karaj
  • 2 ek kukoricaliszt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • 10-12 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • 3-4 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A karajszeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni kb. 30 percet.
Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra.
A kisütött hússzeleteke tegyük egymás mellé egy tepsibe, öntsük fel a borral és a hús sütésénél visszamaradt zsiradékkal. Szórjuk köré az olajbogyót, a szeletelt fokhagymát és a paradicsomot, majd fedjük le alufóliával.
Közepes hőmérsékletű sütőben 40-45 perc alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát, és ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük pirosra.

Ezt is szeretjük