Rácz ponty
Rácz ponty
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg pontyfilé
- 25 dkg burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsír
- liszt
- füszerpaprika
- 2 dl tejföl
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát héjában félpuhára főzzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk. A kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát szintén karikázzuk.
A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tűzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben pároljuk. Ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bőréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyemmel meghintjük.
