Szüreti szőlőleves
Itt a szüret! Langyosan és hidegen is finom.
Szüreti szőlőleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csemegeszőlő
- 5 dl must fehér szőlőből vagy 5 dl fehérbor
- 5 dl víz
- 1 kiskanál fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 3 dkg cukor vagy méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- citromlé
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A mustot keverjük el a vízzel, a cukorral, a fűszerekkel, hozzáadjuk a szőlőt is, és kis lángon 10 percig forraljuk, amíg a szőlő megfő.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel, adunk hozzá egy keveset a forró levesből, majd fokozatosan a leveshez adjuk, keverjük. Sűrűsödésig forraljuk, majd pár csepp citromlével pikánsabbá tesszük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept