Citromhabos torta
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Citromhabos torta
Hozzávalók 6 személyre:
- A tésztájához:
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 2 dkg cukor
- 22,5 dkg vaj
- A krémhez:
- 3 citrom + reszelt héja
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 2 cs. tejszínízű főzős pudingpor
- 7 dkg vaj
- 3-4 ek porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm-es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, a pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.
Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük, kihűtjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grillprogramon még süssük pár percig, hogy a hab teteje aranyszínű legyen.
Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.



Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept