Citromhabos torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Citromhabos torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • A tésztájához:
  • 35 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 2 dkg cukor
  • 22,5 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 3 citrom + reszelt héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 2 cs. tejszínízű főzős pudingpor
  • 7 dkg vaj
  • 3-4 ek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm-es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, a pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.
Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük, kihűtjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grillprogramon még süssük pár percig, hogy a hab teteje aranyszínű legyen.
Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.

1
2

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük