Spenót

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régebben szüleimtől tanultam.

Spenót

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-2 zacskó mirelit spenót
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • tej
  • 1-2 zsemle
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit spenótot előző este berakjuk a hűtőbe és reggel kivesszük. Közben egy edényben rántást készítünk: kevés olajon a lisztet megdinszteljük, belereszeljük a fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Jól elkeverjük, kis lángon hagyjuk főni. A zsemlét beáztatjuk tejbe, szétmorzsoljuk benne jól, hogy felszívja a nedvességet.
A spenótot ízesítjük a fűszerekkel, beletesszük az ázott zsemlét. Leveskockát morzsolunk vagy ételízesítőt szórunk a főzelékbe, az jó ízt ad neki. Összefőzzük és tálalhatjuk is.

Ezt is szeretjük