Spenót
Régebben szüleimtől tanultam.
Spenót
Hozzávalók 4 személyre
- 1-2 zacskó mirelit spenót
- fokhagyma
- ételízesítő
- tej
- 1-2 zsemle
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A mirelit spenótot előző este berakjuk a hűtőbe és reggel kivesszük. Közben egy edényben rántást készítünk: kevés olajon a lisztet megdinszteljük, belereszeljük a fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Jól elkeverjük, kis lángon hagyjuk főni. A zsemlét beáztatjuk tejbe, szétmorzsoljuk benne jól, hogy felszívja a nedvességet.
A spenótot ízesítjük a fűszerekkel, beletesszük az ázott zsemlét. Leveskockát morzsolunk vagy ételízesítőt szórunk a főzelékbe, az jó ízt ad neki. Összefőzzük és tálalhatjuk is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept