Charlotte torta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Charlotte torta

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ¼ reszelt citromhéj
  • Fél csomag sütőpor

Töltelék:

  • 1 kis üveg lekvár
  • 2 csomag puncsos pudingpor
  • Cukor - ízlés szerint
  • 6 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztom külön edénybe. A fehérjét kemény habbá verem. Ebbe teszem a cukrot. Mikor a cukor elolvad, beleteszem a sárgáját, a citromhéját, a vaníliás cukrot. Mikor ezeket kikavartam, hozzáadom a lisztet és a sütőport, óvatosan összekeverem. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakom, előmelegített sütőben megsütöm.
Ha megsül, egy tiszta konyharuhára borítom. Megkenem lekvárral és felcsavarom a piskótát. A konyharuhán hagyom kihűlni. A piskótát vékony szeletekre vágom.
Közben tejjel megfőzöm a pudingot, és cukrot teszek bele. Egy ovális tálat kibélelek a piskótaszeletekkel. Megkenem pudinggal, és aztán teszek rá egy újabb sor piskótát. És így tovább, amíg el nem fogy. A tetejét piskótával fedem. Betakarom, és hűtőszekrényben lehűtöm. Ha kihűl, a tálból kiborítom és felszeletelem.

1
2
Ezt is szeretjük