Diós kosárkák

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diós kosárkák

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor

Töltelék

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 20 dkg darált dió

További hozzávaló

  • magozott meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe kicsit hűlni, hogy formázhatóbb legyen majd a tészta.
A kosárkaformákat vékonyan kibéleljük a tésztával.
A kosárkák aljára magozott meggyet teszünk.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, végül a diót is. A kosárkákba adagoljuk, majd mindegyik tetejére teszünk egy szem meggyet ismét.
Közepes lángon, világosbarnára sütjük a tésztát, a hab pedig ropogósra sül.
Az elkészült kosárkákat megszórhatjuk porcukorral is még!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük