Diós kosárkák

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor

Töltelék

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 20 dkg darált dió

További hozzávaló

  • magozott meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe kicsit hűlni, hogy formázhatóbb legyen majd a tészta.
A kosárkaformákat vékonyan kibéleljük a tésztával.
A kosárkák aljára magozott meggyet teszünk.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, végül a diót is. A kosárkákba adagoljuk, majd mindegyik tetejére teszünk egy szem meggyet ismét.
Közepes lángon, világosbarnára sütjük a tésztát, a hab pedig ropogósra sül.
Az elkészült kosárkákat megszórhatjuk porcukorral is még!

Blog.hu ajánló