Kozák kocka (Hólabda)
Kozák kocka (Hólabda)
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 8 db tojás
- 20 dkg cukor
- 8 ek. meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 ek. kakaó
- 1 cs. sütőpor
Krém
- 0.5 l tej
- 7 ek. liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Csokimáz
- 1 tábla csoki
- 2 ek. olaj
Díszítés
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojássárgáját cukorral, meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztához keverjük.
38x22 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd olajjal kikenjük. Beleöntjük a tésztát és megsütjük.
A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt főzött pépet a vajkrémmel összekeverjük és berakjuk a hűtőbe szilárdulni.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy kisebb kockákra vágjuk, kettévágjuk, majd a két fél közé krémet kenünk. Az oldalait is bekenjük, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A mázhoz a csokit megolvasztjuk az olajjal és a sütikék tetejére csurgatjuk.
Nagyon ízletes süteményt kapunk! Garantált, hogy a család kedvence lesz!
