Almás kalács

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás kalács

Hozzávalók 6 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg margarin (olvasztva)
  • 3 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis kanál só
  • 1 kg alma
  • 1.5 kiskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A dagasztógépembe beletettem a tejjel, cukorral felfuttatott élesztőt, majd a liszt, a tojássárgája, végül az olvasztott margarin is belekerült.
Amíg dagadt, az almákat meghámoztam, lereszeltem, megpároltam, majd fahéj hozzáadása után kihűtöttem.
A megkelt tésztát kinyújtottam megtöltöttem a párolt almával, feltekerés után tojássárgájával lekentem, és 45 percig közepes hőfokon sütöttem.

15849811 c77ccbae5dd5591a30464a0a819aaf20 wm
15849819 c8a0aceae7a646048cb11952955f96e9 wm
15849829 a3de362a3e4b69b33c167ef244d4cb73 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük