Almás kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás kalács

Hozzávalók 6 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin (olvasztva)
  • 3 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis kanál só
  • 1 kg alma
  • 1,5 kiskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A dagasztógépembe beletettem a tejjel, cukorral felfuttatott élesztőt, majd a liszt, a tojássárgája, végül az olvasztott margarin is belekerült.
Amíg dagadt, az almákat meghámoztam, lereszeltem, megpároltam, majd fahéj hozzáadása után kihűtöttem.
A megkelt tésztát kinyújtottam megtöltöttem a párolt almával, feltekerés után tojássárgájával lekentem, és 45 percig közepes hőfokon sütöttem.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük