Zöldségágyon pirult csirkecomb
Zöldségágyon pirult csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg felső csirkecomb
- 3-4 sárgarépa
- 2 kisebb még bébi cukkini
- 3-4 újhagyma
- 4-5 db újkrumpli
- tejfölízű sültkrumpli fűszersó
- sültcsirke fűszersó
- kakukkfű ágacskák
- 2 kanál olívaolaj
- sütőzacskó
Elkészítés:
A csirkecombokat lebőröztem, teljesen lemeztelenítettem, majd bedörzsöltem a sültcsirke fűszerrel, és sütőzacskóba zártam, amibe még kakukkfűágakat is pakoltam.
A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam, és egy kisebb méretű tepsibe szórtam.
Meglocsoltam olívaolajjal, megszórtam tejfölízű sült krumpli fűszersóval, és betettem a sütőbe.
Föléje raktam a zacsiba zárt csirkecombokat egy másik tepsibe.
Középmelegben úgy jó 3/4 órát párolódtak, majd kibontottam a sütőzacskót, és a combokat a zöldségekre raktam, a zacsiban maradt fűszeres lét pedig még rácsurgattam a zöldségekre. Együtt pirultak még 20 percet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept